Direktlänk till inlägg 14 oktober 2010
Nu har flickorna kommit hem från skolan. Quentin har sovit en stund.
Alla är mätta i magen.
Den här har vi beslutat att baka idag:
Dumlegrottor.
Ingredienser
250 g. smör |
1,5 dl socker |
1,5 tsk bakpulver |
4,5 dl mjöl |
1 dl vaniljsåspulver |
45 st dumle-kolor |
Tillagning ca 30 stycken
1. Arbeta ihop margarin, socker, bakpulver och mjöl. Rör sist i vaniljsåspulvret.
2. Gör runda bollar av kakdegen och lägg i formar. De jäser ganska
mycket så gör dem inte allför stora.
3. Gör en fördjupning i varje boll med hjälp av pekfingret. Fyll hålrummet
med en dumle-kola.
4. När du gräddat klart kakorna lägger du i en halv kola i varje varm
grotta.
5. Grädda i ca 15 minuter i 175 graders värme mitt i ugnen.
Marshmallowsklubbor.
Ingredienser
20 st marshmallows, stora |
200 gram choklad |
strössel, i olika färger |
20 st grillspett av trä |
Tillagning 20 stycken
1. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna något.
2. Trä upp marshmallows på träspett och doppa dem sedan i chokladen.
Låt klubborna rinna av något innan du trycker ned spettet i t.ex ett
oasisblock.
3. Dekorera dina klubbor med strössel i olika färger innan chokladen
stelnat helt.
Munkar.
Ingredienser
10 gram jäst |
1 msk vatten, ljummet |
75 gram smör |
4 dl mjölk |
1 dl strösocker |
1 tsk salt |
2 st ägg |
12 dl vetemjöl | ||
| ||
75 gram smör | ||
5 dl florsocker | ||
4 msk vatten | ||
karamellfärg, röd | ||
strössel | ||
1 l rapsolja, till fritering |
Tillagning Ca 20 stycken
1. Lägg jästen i en bunke och häll över fingervarmt vatten, 37 grader,
och lös upp jästen i vattnet.
2. Smält smöret i en kastrull, häll över mjölken och låt det svalna till
37 grader.
3. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, salt, ägg och ca 6 dl
av mjölet.
4. Rör ihop till en slät smet, tillsätt sedan resten av mjölet, lite i taget.
Knåda degen ett par minuter och låt den sedan jäsa till dubbel storlek i ca
en timme.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla ut den till en ca 1 cm
tjock platta. Ta med hjälp av utstickare ut rundlar och tag ur ett hål i mitten
på varje rundel. Låt dem sedan jäsa till dubbel storlek.
6. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en gryta. Fritera de jästa ringarna
vackert gyllenbruna ca 1 minut på varje sida.
7. Låt donutsen rinna av på hushållpapper.
8. Smält smöret till glasyren och låt det svalna. Rör i florsocker, vatten
och hushållsfärg. Doppa donutsen i glasyren och dekorera med strössel.
Niqole ska även göra mums-mums och Michelle negerbollar.
Prova något eller allt av det vi ska göra! Lycka till!
Kram
Nu var det en evighet sedan jag skrev nått. Ändring på det nu! :) Att försöka skriva ikapp är omöjligt, men jag kan säga att en hel del har hänt. Huset blir större, nytt företag startat, barnen växer och jag hänger knappt med ;) Idag fyller m...
Julafton är förbi. Tomtemor kom istället för Tomtefar :) Barnen är sååååå nöjda. Tack alla för alla fina klappar <3 Tack alla som var här och gjorde aftonen till en underbar dag :) Quentin gav tutten till Tomtemor och somnade fint utan...
Julen närmar sig med storm steg! Men var är snön?! Igår kväll var jag och Tessan till stan och shoppa lite julklappar. Tack för en mysig kväll Tessan. :) Det är kul att kunna umgås som svägerskor utan barn ibland ;) På morgonen har jag slag...
Morgonen började med att klockan inte ringde! Flickorna kom iväg ca 10 över 8 (då dom börjar). Björn blev också sen. Inte lika sen iallafall. Vid 9 ringer Michelles fröken och säger att klassen ska lussa för skolan. Shit min hjärna funka inte ...
Ännu en dag är förbi. Vart tag tiden vägen?! I dag har vi varit hemma och bara varit =) Ikväll ska pepparkakshuset fixas så barnen kan dekorera det i morgon. Mer rimstuga och glögg väntar när barnen lagt sig =) Till DIG! DU vet vilk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|