Alla inlägg under maj 2009

Av Zandra & Björn Engvall - 13 maj 2009 12:34

Ville bara skriva och tala om att jag INTE är gravid!

Det är mycket snack som går i byn...

För ett par månader sedan fick vi höra av ett par stycken att dom "hört" att vi vänta en till. Vi fick grattis sms tillochmed från oväntat håll.

När Björn frågade dessa personer från vem dom hört det så kom det fram rätt fort.

För ca 3 veckor sedan mådde jag dåligt, kräktes så fort jag åt något och min mens var spårlöst bort. Jag trodde inte att jag var gravid eftersom att jag använder preventivmedel men man kan ju bli det ändå... så helt säker kunde jag inte vara. Jag gjorde 5 gravtest på en vecka som visade negativt men mensen lös med sin frånvaro. Jag pratade med min läkare och vid detta läge var säker på att jag var gravid. Men det visade sig att min mjölkallergi blivit värre och att jag fuskat för mycket med mjölken. (Skyll mig själv!)

Jag slutade med mjölken och jag mådde mycket bättre. Mensen kom över en vecka senare och förklaringen till det är att det är för mycket just nu.

Mycket skit snack, mycket lögner och falska anklagelser. Depression kallas det, pga kränkning av olika slag.

Men men, tur att det finns psykologer. Jag hoppas att allt lugnar sig och att folk kan bry sig om sig själv och skita i andra, leva sitt eget liv och inte bry sig om någon annan. Vad finns det för mening med att svärta ner någon med lögner för att man själv gjort ett val? Eller beteer sig fel?


Cheers!

Av Zandra & Björn Engvall - 12 maj 2009 19:59

Här spelar Quentin gitarrhero med sin pappa.

Det finns inte många minuter på dygnet som Quentin INTE är i sin fars famn. Bevis har ni här! Dom är så goa mina pojkar.

Av Zandra & Björn Engvall - 12 maj 2009 19:25

Usch vad jag är trött på detta regn!

När kommer solen och värmen tillbaka?


I morse lämnade jag flickorna på dagis kl 9 sen åkte jag till frisören för att sola. Guuu så skönt det var!

Det kröp i kroppen på mig de första 10 minuterna, jag är ju van att jämt kolla till mina små yrväder. Det var så tyst och stilla så min tinitus ekade.

Bra rör var de också, det är kul när man kostar på sig ett par kronor.


När jag kom hem sov pojkarna. Björn och jag gick ut i studion och fortsatte jobba. Tur att det finns babysitter-monitorer så man hör de små medans man är runt hörnet. =)

När pojkarna vaknat satt dom i vagnen och tittade på.

Niqole hade plockat blommor till Björn på dagis. Hon sprang till honom med blommorna när vi kom hem och sa: "Jag har plockat dom till dig. Du är världensbästa bonuspappa och jag älskar dig."

Det är så skönt att höra. Vi har sån tur att det fungerar underbart mellan oss och våra barn sedan tidigare. Det måste bero på att vi ALDRIG skulle behandla barnen orättvist som många tyvärr gör. "Mina barn, dina ungar" finns inte innanför våra väggar.

Flickorna cyklade tillochfrån ute mellan skurarna.

Qimberlie som "bara" får hålla sig på gården hoppade på sin lilla studsmatta och lekte i sandlådan.


I dag har vi fogat kaklet och börjat med skåpen. Björn är så duktig och noggrann. Det börjar kännas nära att kunna öppna. Det är så kul!!!

När man är 2 vuxna och 7 barn (varav 5 bor hos oss på heltid) är det skönt att jobba hemma, nästan ett måste.


Barnen har varit jätte duktiga i dag , dom har lekt och hållt sams HELA eftermiddagen.

Efter maten spelade flickorna lite Wii. Qimberlie spelade ett set tennis sen bad hon om att få gå och sova. Hon somnade nästan i luften innan hon landa på kudden. Det är tyst i huset nu när mina ögonstenar är i drömmarnas land. Det ända som hörs är Quentin som snarkar bakom ryggen på mig och gitarren (lite svargt) från vardagsrummet, Björn spelar GitarrHero.


Nu ska jag gå och spela med min karl innan det är desperata hemmafruar.

Cheers!

Av Zandra & Björn Engvall - 11 maj 2009 20:31

I dag har vi haft sovmorgon till halv 9. =)

Skönt att få sova ibland då Quentin varit vaken på natten. Magknip...


Niqole fick äran att följa med Björn till Ica. Givetvis ville hon cykla.

Hon var jätte glad över det, det behövs tydligen inte mycket för att göra henne glad.


Björn har varit i studion och jobbat. Han är duktig, det blir super nice där inne. Hoppas vi kan öppna snart!

Måla hus blev det inget av idag heller. =(


På eftermiddagen kom farmor och faster Elvira på fika.

Trawiz flörta med Elvira som vanligt. =)

Michelle och Qimberlie fick följa med Elvira till Ica. Niqole som fick vara hemma blev lite ledsen men det gick över då hon fick en klubba.

(Hon hade ju dessutom redan varit till Ica med Björn.)


Elvira provade sin klänning till bröllopet. Den var jätte fin på henne. Hon är glad över att få vara våran tärna och vi är glada över att hon är vår tärna.


Det känns sååå bra att ha en underbar svärmor som alltid ställer upp för oss. Speciellt då vi behöver barnvakt till pojkarna, trots att Trawiz är en liten "morsgris" som gråter och INTE vill att mamma och pappsen går.

Hoppas han lugnar ner sig med detta beteende... 

Tack Barbro för att du vill ställa upp gång, på gång, på gång då vi frågar.


Det värmer att se farmor och Quentin tillsammans. Quentin ler med hela ansiktet mot sin farmor och då smälter hon. =)


Qimberlie var sur som ättika hela eftermidagen då hon VÄGRADE städa sitt rum och mamma hävda starkt att det skulle städas. Det såg ut som om en tromb hade dragit egenom rummet!


Barnen somnade tidigt, innan halv 7, så jag och min kärlek har haft mycket tid med att planera dom sista små detaljerna till bröllopet. =)

Det börjar dra ihop sig och det är fjärilar i magen. =)


Nu ska jag ropa in Björn som är i studion, vi ska sätta oss och titta på CSI och ballar av stål.

 Cheers!

Av Zandra & Björn Engvall - 10 maj 2009 20:35

Här sitter Pappa, pojkarna och Niqole och tittar på matchen.

Pappa tog en paus ifrån allt arbete!

Av Zandra & Björn Engvall - 10 maj 2009 20:09

I dag började jag måla huset. Det var solig och fint. När jag hade dragit 3drag med penseln blev det molnigt och givetvis regn. Jag och pojkarna gick in till Björn som höll på inne i studion. Vi plockde undan där inne för att kunna färdig ställa lokalen. Jag gick ut och tog i penseln för att fortsätta måla, det tog inte lång stund innan det började regna igen. Jag hann måla ett fönster innan jag gav upp. Hoppas på uppehåll i morgon! =)

Nu ser huset ännu mer ut som alcros färgkarta. Björn har spacklat och satt golvsockel, helt klart hann det inte bli då det var hockey.

Flickorna har varit med sin pappa idag. Dom har varit ute på restaurang och ätit. Farmor och farfar bjöd. När jag stod och hängde tvätt såg jag dom komma tillbaka. Jag vart arg och förvånad över hur oansvarlig deras pappa är. Mina flickor STOD upp i farmor och farfars Cadillac. Det var 4 barn som fick stå upp i bilen. Jag gillar inte att dom åker i Cadillacen överhuvetaget då det inte finns bilbälte, ännu mindre står upp!

När dom kom hem säger Niqole glad: "Vi fick åka i cabben, farbror ----- körde och vi fick stå upp, det var jätte kul!"

Jag fick tala om för flickorna hur farligt det är, (då deras pappa inte kunde det.) Niqole frågade om polisen hade dragit ----- i örat om dom sett det.

Gullig tanke från en 5åring. =)

Efter maten somnade Qimberlie och Trawiz som 2 små grisar medans Niqole och Michelle spelade lite Wii.


Grattis till det svenska hockeylandslaget till eran bronsmedalj!

Nu ska jag titta på finalen.


Cheers!

Av Zandra & Björn Engvall - 9 maj 2009 19:48

Idag har vi haft en såndär rolig städ-dag. =(

Ett ont måste...med fönsterputsning och hela köret.

I morse när vi vaknade hade lilla Trawiz tagit sig ur spjälsängen.

Min första tanke var: "Hur i h-vete har han kommit ur!?"

Det var inte så svårt såg jag, han hade tagit loss alla spjälor vid fotändan.

Hur han lyckats med det vet jag inte. Björn har iallafall lagat den med lim och skruv. Lyckas han igen köper jag en "riktig" säng åt honom, en "bilsäng" från Halens. Det är så kul med en grabb efter 3 tjejer. Efter honom kom en till pojk. Vad jag är bortskämd som har den skatten! =)

Till flickor hittar man mycket sött och allt vill dom ha ska vara prinsessor. Till pojkarna ska allt vara tufft. Vi längtar nu tills vi kan börja bygga ut huset, eller rättare sagt bygga upp huset. Vi bor trångt med alla barn som tur är så är dom små och kan dela rum men snart börjar skola med läxor och "egna" kompisar då är eget rum ett måste. Idagsläget delar Niqole, Michelle, Cajsa och Samuel rum och Qimberlie delar med Trawiz, Quentin bor i vårat. Tidigare delade alla barn på ett sovrum och hade ett rent lekrum tillsammans men det funkade inte då dom små terroriserade dom stora som ville rita, pyssla och bygga lego.

Så då vart det som det är idag och det funkar bra. Dom stora kan ha pärlor, tusch och allat plock framme utan att det blir uppätet av småsyskon. =)

Vi ska bygga en våning till och få 7 sovrum uppe och 3 nere plus vårat jätte läckra vardagsrum som är ninja-inspirerat. Vi vill göra mycket, tyvärr gråter plånboken. Vårat hus idag ser inte ut som det gjorde för 2 år sedan allt är nytt, fräscht och om gjort. Percis som VI vill ha det. Tur är att jag och kärleken min har samma smak. Härnäst står badrummet på listan, det är idag i babyblå tråkig väv och med badkar. Nu i sommar ska vi måla om huset utvändigt också. Jag ska börja i morgon hade jag tänkt så jag har önskat uppehåll, men med min tur regnar det väl. =)

Tillbaka till dagen.

Björn har även lagat grinden som Michelle rev ner. Den är ett måste då den sitter in till dom stora barnensrum. Trawiz var snabb in dit då den lossnade. Damsugare som han är hade han en pärla i munnen när jag kom.

Qimberlie som är bra igen beställde hamburgare till lunch. Underbar bonuspappa som hon har gick han till Ica och handlade för att kunna grilla hamburgare. Gottis var det!

Trawiz går nu. Han har kämpat hela dagen, så fort han tappade balansen och trilla på rumpan reste han sig och fortsatte. Så duktig!

Nu sover alla troll och vi ska mysa framför tvn.


Cheers!

Av Zandra & Björn Engvall - 8 maj 2009 21:30

John Blund kom tidigt...

Presentation

Omröstning

Vad tycker ni om KBT och belöningsystem?
 Gillar det inte.
 Det är bra.
 Vet inte vad det är.
 Bättre att ge beröm och tillsägningar och sporadiska belöningar.
 Tror inte det är bra i längden. Barnen kommer kräva mer och mer ju äldre dom blir för att göra saker
 Kanske funkar för vissa men jag kommer inte köra det på mina barn.
 Det är den bästa uppfostringsmetod som finns.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards