Alla inlägg under juli 2009

Av Zandra & Björn Engvall - 7 juli 2009 22:20

I morse vaknade jag kl 6.

Jag försökte väcka min man, men det är inte lätt att väcka den Björn som sover. =) Ha haaa!

Efter några tappra försök så gick jag för att göra en brasa.

Dum som jag var så sparade jag alla duschningar tills i morse. =(


Då hörde jag ett par tassande forspår. Det var Niqole som ville väcka tuppen. =) Jag duschade och fixade i ordning henne, sen fick hon gå till "nästa station", köket, där stod Björn och fixade frukost. Sen vaknade Trawiz, samma var det för honom, duschning och frukost. Qimberlie stod på tur härnäst. Michelle var så trött. Hon ville ligga hemma och sova. Man känner sig knappt nå hemsk när man MÅSTE väcka dom. =(

Då hörde jag en liten kille som låg i sin säng och skratta och pratade med sin nalle. Det var Quentin. Han fick en flaska välling sen somnade han om en stund. Nu hade Michelle vaknat ur sin skönhets-sömn. Det var samma prosidur med henne, dusch och frulle.


Sen var det min tur att få vakna till. In i duschen! Det är så skönt att få kvickna till och ladda batterina i en skön morgon dusch. Då känner man sig redo för en ny dag med sina barn.


Klockan rinner i väg när man har mycket att göra. Medans jag fixade inbakad-fläta på Niqole, flätor på Michelle och tofsar med flätor på Qimberlie passade Björn på att duscha. Sen fick han skynda för att hämta Barbro.


När han åkte iväg en liten stund, utan telefon, ringde Samuel. Jag vart så glad när jag hörde den lille gossens glada röst. Jag blev alldeles varm i hjärtat, det var så längesen! Jag talade om för honom att Pappa inte var hemma, men att han ringer upp så fort han kommer hem, om en liten stund.


Kl var 8.50 och 10.00 skulle vi vara på C-las. Jag var så stressad. Björn hade inte kommit hem än. Inget snus hade jag kvar heller, det gör ju inte saken bättre! Då vaknar Quentin. Bra, då hann jag duscha honom med innan vi åkte. Då kommer Jenny, Barbro och Björn. Flickorna var klara och gick ut för att sätta sig i bussen. Jag drog lite "rutiner" för Barbro. För första gången vinkade Trawiz när vi skulle gå, sen knatade han efter Jenny in på badrummet för att kolla vad hon pysslade med, då passade vi på att smita iväg. Det kändes så skönt att han inte grät. Tidigare har han gråtit från det vi gått tills vi kommit tillbaka. Quentin skratta som vanligt när han ser farmor och faster. =)


Mitt humör var inte på topp. In på Ica for jag. Vad händer då? Jo, mitt suns var SLUT! Då var droppen nära på att falla som får bägaren rinna över. När jag kom ut i bilen pratade Björn med Samuel. Givetvis håller vi ALLTID det vi lovar och Björn var kvick med att ringa upp sin son.


In på konsum i Ramnäs. Rena rånet! Tacka vet jag Ica, billiga på det mesta, bra utbud, mysig butik med trevlig personal!


Väl hos mamma gick det på två röda. Stressen kom tillbaka när Qimberlie var arg och hon var på krigs-stigen. Hon har dålig morgonhumör, jag måste erkänna att det kommer från mig. =)  Hon ville följa med oss, hon ändrade sig fort som tur var och tårarana blev till skratt.


Parkeringen på C-las. Vad ska man säga? Det är ju som att leta en nål i en höstack. Sen gör det inte saken lättare när vi inte har en liten skrutt bil heller. Vi har ju faktiskt en VW Caravelle. Den snyggaste i världen om jag får säga vad jag tycker. =) Jag älskar den bilen. Den är lätt att köra, man sitter bra, den går billigt, vi får plats hela familjen dvs. 9 sitsig, sen är det en speciell blå färg på den. Men så var det ju det här med parkering... Som tur var hittade vi en plats som passade oss.


Vi hann med god marginal, ca 3 minuter. =)

Det gick bra. Blodprov fick jag lämna med. Jag hatar nålar, så länge det inte är jag som ska sticka någon. =) Missade gjorde sköterskan med, hon var tvungen att göra om det. Andra gången gjorde det ont! Jag fick ny tid nästa tisdag för mer provtagning, kl 8 på morgonen. GOD MORGON! Sen ska jag tillbaka kl 15 samma dag för "resutat redovisning". Blir en hel dag i stan. Vi får väl åka till busborgen under väntetiden på 7 timmar. =(


Vi passade på att åka til Ica Maxi för att handla lite. Efter det blev det McD. Vi köpte med oss hamburgare hem till barnen. Killen sa att han skulle komma ut med dom när dom var klara. Vi hann äta upp och gick för att kolla var dom tagit vägen. Han hade glömt beställningen. En tjej gjorde en ny beställning och vi såg att burgarna var klara, men hon var så sölig så dom hann försvinna, 2 gånger hände det. Vi sa till igen och hon gjorde en ny beställning. Efter 50 minuter fick vi våra burgare och då bjöd killen oss på dom eftersom att vi fått väntat så länge. Snabbmat!? Tack för det iallafall, bra service.


Vi skyndade hem för att inte "låsa" Barbro och Jenny så länge.

Vi hämtade flickorna hos mamma och Mich ville inte följa med hem. Hon ville vara kvar hos mormor själv. Det är första gången hon ber om det. Hon har aldrig varit själv hos mormor så hon fick givetvis vara kvar tills i morgon. Hon blev glad, hon blev ännu gladare när morbror Kenny var hemma!


Väl hemma hade det gått jätte bra med pojkarna. Trawiz hade inte gråtit. Jag vart jätte glad och nöjd, det tror jag Barbro med blev. =) Då kanske man törs fråga om barnvakt fler gånger då man slipper ha dåligt samvete för att han skriker så Barbro blöder i öronen. =)

När Björn skjutsade hem Barbro och Jenny satte jag på en film åt flickorna. Jag la mig på soffan för jag hade såååå ont i huvudet. Undrar hur mycket blod om tömde mig på? Kände mig nästan genomskinlig. =) När Björn kom hem frågade han mig om jag sov, svaret blev " Å NEJ!" Trawiz sov och Quentin var med sin pappa i köket. Då tog det inte många sekunder innan jag slocknade. När jag vaknade sen hade huvudvärken försvunnit och jag hade 3 barn som klättrade på mig; Niqole, Qimberlie och Trawiz. Quentin sov och Björn hade lagat mat. Cili con carne. Det var så gott! Tack älskling! Du skämmer bort mig. =)


Efter maten ville vi hitta på nått med flickorna. Niqole ville baka negerbollar (om man nu får säga så). Björn gick och "rota" lite på nätet och hittade många goda recept. Mums-mums blev det. Vi inventerade i skafferiet och gick till Ica.


På Ica sprang vi på flickornas farbror. Dom blev jätte glada över att träffa honom. I kassan säger Qim: "Vi träffa pappa" Nej, det var ju eran farbror, sa jag. "Dom lika" sa Qim och skrattade.


När vi kom hem lekt Niqole med Benjamin och Oliver en liten stund innan det var dax för stor bak. =) Dom är så bra vänner och pojkarna är så goa!


In och baka! Flickorna hjälpte mig med det mesta. Niqole mätte upp ingredienserna och hon var så noga och duktig. Det var en lätt smet. Som dom flesta vet så är inte jag ett stort fan av bakning. Laga mat gillar jag men bakning, det får Björn ombesörja. Han brukar baka farmors goda limpa, men det var ett tag sen. Kanske ska påminna honom imorgon... =) Han är duktig och allt han gör blir så gott.

"Gegget" skulle nu vispas i 30 MINUTER. Det ville givetvis flickorna göra, i ca 2 minuter sen fick jag ta över. Björn tog över när Quentin blev jätte arg och gnällig.


När jag tog upp honom var han varm. Nästan 38*. Han fick en alvedon. Då såg jag att han var svullen i tandköttet. Jag är inte alls förvånad. Han och Trawiz "brukar" kunna tajma in det där med att få gaddar samtidigt. Det värsta är att dom blir så gnälliga. Quentin har nästan inte ätit heller på hela dagen. Peppar peppar, flickorna har aldrig varit så när dom fått tänder. Hoppas risgrynen spricker fram så det blir lugnt ett tag.


Då ringer Michelle. Hon var så glad. Hon hade fått gått själv med Kenny til konsum och köpt tuggummi, hon hade fått "skjutsas" mormor på hennes permo-moppe till morbror Uffe, hon hade fått lekt med kusinerna Fidelie och Liam. Hon tyckte det var så mysigt att få ha världens bästa mormor för sig själv i kväll. Det tror jag det! Mamma ger barnen allt hon kan och lite till när dom är där. =)

Efter baket var Niqole så trött. Hon skulle baka negerbollar när Qim somnat men hon orkade inte. Hon får fixa det efter frukosten i morgon om hon vill.


Mormor skulle ta färdtjänst och komma upp med Mich i morgon. Hoppas lillebror min följer!


Nu sover alla och det är så tyst, det ända som hörs är knapprandet från tangentbordet. Jag hade tänkt att jag och Björn skulle ta en bowling vända på Wii-spelet men det blev inte av i kväll heller. Han gick för att titta på TV en liten stund medans jag bloggade. Men så hade jag setat och skrivit i över en timme så inlägget blev inte registrerat då man blir utloggad automatiskt. Tråkigt när det blir så. =(

Nu ligger mina vackra barn och underbara man och sover. Det låter så tryggt och rofyllt. Jag är så lycklig över den stora skatt jag har, 5 underbara barn och en man som är den bästa som finns, trodde aldrig just jag skulle få världens bästa man. Så ledsen tjejer men ni kan sluta leta efter den perfekta mannen, han är min och jag släpper aldrig honom, ALDRIG! =)


Var nyss upp och sakade mums-mumsen. Dom var jätte goda, det var INTE sista gången jag gjorde dom. =) I morgon ska jag skära upp dom och "rulla" dom helt i kokosröran. Nu sitter jag och gottar mig på ölkorv och en ny snus. Livet är så underbart. Jag är så lycklig, så lycklig! Jag har allt utom pengar, men vad gör det när man har ALLT annat? Jag sitter redan på min rikedom: mina barn, min man och mitt lyckliga liv! Jag tror livet blir lättare med pengar, men man blir inte lyckligare. =)


Ha det bra och sov gott.

Hoppas du drömmer sött och vaknar i morgon till en ny underbar dag och är lika lycklig som jag över att det inte är en dröm utan att du faktiskt lever ett underbart lyckligt liv... som jag! =)


Tack mamma, Barbro och Jenny för barnvakten. Ni är guld värda, vad gjorde vi utan er! Tack för att ni finns och ställer upp!


Kram från den lyckliga mamman/frun


Ps. På bilden bakar Niqole och Qimberlie. Dom var så glad och hade så roligt. Sams var dom med. =) Visst är dom fina i sina förkläden?! =)

Av Zandra & Björn Engvall - 6 juli 2009 22:14

I morse fick vi sova ut lite.

Barnen var trötta. Det var vi med för den delen. Måste bero på det tråkiga vädret. =(


Febern avslöjad. 2 tänder har Trawiz fått. Han har inte varit varm och inte lika gnällig i dag. Tack för det! =)


Vid lunch ringde dom från synsam och Michelles glasögon var färdiga. Jag ville hämta dom med det samma eftersom att hon kanske skulle slippa lapp-behandling om hon använde dom flitigt.

Tyvärr grät plånboken. Jag ringde min underbara svärmor och fick låna pengar utav henne. Tack svärmor! =)


Michelle och jag brassade upp till Fagersta fort.

Åååå så fin hon blev min sessa.

När vi åkte hem sa Mich: "Mamma träden har små blad, dom är inte bara gröna." Sen log hon stort.

Då rullade tårarna ner för mina kinder. Hur illa har hon sett utan att veta det själv?!

Hela vägen hem var det något nytt hon såg. Det var små fåglar och det var bokstäver på bilarnas reg.plåtar m.m

Varje gång sa hon: "Åååå Mamma!"


När vi kom hem hade Jenny och Ronny samt flickorna kommit.

Björn skulle till och baka en rabarber-paj när vi var på väg hem men sockret var slut så jag och Mich hämtade pengar och åkte till Ica.

Där hade Mich bestämt träff med sin far, hon ville ju visa upp sig. =)

Han tyckte givetvis också att hon var jätte fin.

Vi skyndade hem med sockret och Micha ville leka med bonus-kusinerna.


Vilken god paj min älskling gjorde. Mmmm... Jag är ingen paj älskare men det var gott. Marsansås... mmmm... SLURP!

Tack älskling, du är bäst!

Barnen fikade med glass. Alicia hade tjatat om mina isglassar hela förmiddagen. =)


Barnen har lekt jätte bra idag, vart bara ett litet bråk på alla timmar. Det är ju ett klassiskt "problem" när flickor blir fler än två. Nu var dom ju fem!


Vi vuxna spelade lite gura. Det var väl kul Jenny?! Eller?! =)


Ett tu tre så kom farmor Elly igen. Hon trodde att det var hon som smittat barnen i lördags, för hon hade hört att dom hade ont i magen och var magsjuka. Hon trodde det var melonens fel. Men nej Elly, felet var INTE ditt!

Hon hade med sig melon, bullar, chokladtoppar, dricka, banan till Trawiz (då han inte gillade melon i lörags), en stark "Bertil" till Björn (för att han är så snäll och låter henne hälsa på trots att hon är släkt med barnens far, det är hennes egna ord) samt att Quentin fick en peng till en efterrättsbruk. Hon vill inte glömma någon. Hon är så go den lilla gumman.

Givetvis är du alltid välkommen Elly! Även nu när jag och barnen far inte är gifta längre, så är du ALLTID gammelfarmor, glöm inte det. Vi älskar dig Elly, finns ingen som du. Du har ett hjärta av guld!


Vi åt mat vid 18 tiden och barnen var jätte trötta efter en hel eftermiddag med bus och lek!

Jag hade tänkt att dom skulle duscha innan sängen kallade, men det var ingen som ville hålla sig vaken. =)

Trawiz somnade vad matbordet. Han åt upp allt han blev serverad.


Dom får duscha i moronbitti. Fy, jag får gå upp 5 för att hinna. Vi ska till läkaren med mig och flickorna ska vara hos mormor och pojkarna med farmor.


Jag och Björn har packat och skickat vinnar mail på auktioner som blivit sålda på tradera. Kul när det blir en slant. Nu kanske spindel-lederna till bussen blir "gratis". Vi måste fixa dom och sen ombesikta. Inget kul men ett ont måste!


Nu ska jag försöka sova så jag kommer upp i morgon.


Tack Jenny, Ronny, Alicia och Freja för en UNDERBAR dag.

Det är så kul med en nära kontakt. Bara det blir bättre väder får vi ta en grillning. =) Vi som har störst familj och yngst barn får väl hålla i "släktmiddagarna". =)


Ha det bra!


Kram.


PS. Visst vart Michelle fin i sina glasögon?! Nu får jag titta två gånger vem av dom det är som kommer springades emot mig. Nu är dom ännu mer lika mina äldsta sessor. =) Mina vackra sessor med glasögon!


Mamma älskar er ALLA mina troll.

Mitt hjärta har plats för alla, även fler om det är så. =)


Vad vore jag utan mina barn, min underbara älskade man samt mina bonusbarn. Tack för att ni finns i mitt liv. Älskar er så hjärtat värker! =)

Av Zandra & Björn Engvall - 5 juli 2009 21:24

I morse hade Trawiz fortfarande feber.

Qimberlie också men inte lika mycket. SUCK!


Vi tog det lugnt och flickorna åkte inte till sin pappa. Jag frågade hur han ville göra och valet var hans.


Vi har tagit det lugnt hela dagen.

Usch så kallt det varit idag. =(

Jeans och tjocktröje-väder! FFFFYYYYYYY!


Trawiz åt 5 tuggor mat idag och en kaka. Han har dock druckit bra!

Mitt på dagen var febern nästan borta men nu innan han skulle sova var den tillbaka. =(

Inge snorig är han heller... undrar om det är tänder? Han vill ju inte äta... det merks väl om ett par dagar.


Niqole har åkt In-Lines. Hon är jätte duktig!

Michelle har cyklat punka på sin cykel. =(


Sen kom Barbro, Jenny, Ronny och flickorna över på en snabb fika. Det var trevligt! Tack för besöket! =)


I dag har vi bytt välling sort på Quentin. Jag tror han blev mätt längre på den. Han har sovit jätte bra sen dess. =)

Han låg nyss och skrattade i sömnen. Lilla plutten min. =)


Trawiz somnade redan kl 18. Han var jätte trött min lille gosse. =)

Jag satte mig då med flickorna i soffan och tittade på Askungen. Det var så mysigt med en flicka på varje sida och en i knät. =)

Jag är så lyckligt lottad som har så många och så vackra barn. =)


Nu ska jag skicka lite vinnar mail och packa sålda auktioner.


Ha det bra.

KRAM

Av Zandra & Björn Engvall - 5 juli 2009 12:01

Nu börjar det bli dags att dementera alla falska anklagelser och rykten som florerar både på nätet och på byn.


Att mitt ex blivit anmäld för vanvård är sant men inte historien om varför, det började med att mina barn talade om saker för mig när dom var här som fick mig att börja fundera, då beslutade jag mig för kontakta både sociala myndigheter och polis.

I och med att jag ringde och frågade ang. detta så togs en anmälan upp, det var dom tvungna att göra.

Jag fick även uppmaningen eller snarare order från både polis och socialen att som det står i lagen, vårdnadshavare måste göra allt i sin makt för att skydda barnen även om det är från den andra vårdnadshavaren.

Det som inte är sant är att jag skulle ta barnen ifrån deras mor, jag sa bara till barnen att dom skulle få sova hos pappa en natt.

Samma sak sa jag till deras mor då jag samma kväll försökte prata med henne vid två tillfällen, tyvärr ville hon inte lyssna utan slängde på luren i örat på mig.

Passar även på att dementera ryktet om att jag skulle ha knuffat omkull henne, tagit stryptag och sparkat på henne samtidigt som hon skulle ha haft sonen i famnen.

Läser man vittnesmålen från samtliga inblandade så behöver man inte vara Sherlock Holmes för att se vad som är sant.

Befängt är vad det är men jag kan förstå anmälan då en domstol tilldömer ensam vårdnad till den som blivit misshandlad inför barnen då den misshandlande föräldern automatiskt anses olämplig som vårdnadshavare, bra försök men klantigt att inte hålla sig till samma historia, att inte komma ihåg vad man sagt i tidigare förhör och säga något annat i vittnesbåset.


I 6 månader förelåg det mig ett besökförbud vilket jag inte blivit ålagd utan frivilligt gått med på, till största del för att vara tillmötesgående men även för att då visste jag att ett besöksförbud gäller åt båda håll.

För den som inte vet så fungerar ett besöksförbud så att en person blir förbjuden att söka kontakt med en annan person som upplever rädsla för denna eller om det föreligger fara för upprepat brott.

Personen som blivit tilldelad ett besöksförbud får inte söka kontakt på något vis, inte fysiskt, inte via telefon, sms eller brev, detta skall också respekteras av den andra parten vilken inte heller får söka kontakt.

Normala sociala kontakter som kanske inte kan undvikas ligger lite i en gråzon, t.ex om man möts på ICA, då skall man vända och gå en annan väg.


Gemensam vårdnad, vad innebär det?

Det betyder att tillgodose barnens bästa gällande vård och skola, det har absolut inget med umgänge att göra, dock kan en vårdnadshavare som blivit tilldömd ensam vårdnad styra umgänget på ett helt annat sett som denne finner lämpligt, tyvärr fungerar inte socialtjänstlagarna som dom skall tillika inte heller svearikes lag.

Där står att boendeförälder (den förälder som har barnen stadigvarande boende hos sig) skall främja ett fungerande umgänge med den andra föräldern.

Det skall mycket till innan en förälder bedöms olämplig till ett umgänge, man skall i princip utgöra ett stort hot mot barnen.

Kontaktar man det sociala då man är missnöjd med umgänget och hur det bedrivs så får man till svar att: Det är fel men vi kan inget göra mer än att sätta upp tid för ett samarbetssamtal.

Detta samtal är frivilligt och inget man måste gå på.

Vi hade blivit tilldömda att närvara på 5 möten av tingsrätten vid den muntliga förberedelsen, mitt ex avbokade av olika anledningar 3 av dessa möten.

Vi kom i alla fall överens om att ha fortsatt gemensam vårdnad och om att själva komma överens om ett väl fungerande umgänge, tyvärr har detta inte alls fungerat i enlighet med det som sas på socialen och tyvärr kan man inget från socialens sida göra då inget kontrakt skrevs.


Barnen fyllde 7 i går den 4e juli och om jag skulle fira dom så skulle jag komma hem till dom då det var barnkalas.

Det var bara paketen dom var ute efter, inte träffa pappa!

Jag pratade med barnen tidigare i veckan och frågade om dom ville att pappa skulle ordna med kalas, vilket dom också ville.

Nu ska jag inte få träffa dom överhuvudtaget pga. det som skrivs i denna blogg.

Jag finner inte ens ord att skriva om detta.


Nu ska jag ut och ockupera tankarna med lite trädgårdsarbete så man har något annan att tänka på, det gäller att sysselsätta sig, annars blir man galen.


Ta hand om er och alla runt i kring er, framförallt barnen, man vet aldrig när dom rycks ifrån en.


Peace out./B.

Av Zandra & Björn Engvall - 5 juli 2009 00:08

Emil, ville bara säga att vi tänker på dig och din familj.


Hoppas den skyldige får sitt staff.

Lås in honom och kasta bort nykeln.


Krya på dig!

Hoppas allt blir bra till slut och att du inte får några problem efter skadorna.


Hur kan folk vara så dumma?!

Vad rörs i deras huvuen?!

Hur kan man sticka kniven i någon?!

Ska livet hänga på en skör tråd när man är 18år?!


Fy!

Tanken skrämmer mig över att mina barn ska behöva växa upp i denna hemska värld. Vart är vår värld på väg?

Kan man inte behandla andra med respekt?

Dagens samhälle är sjukt!


Du finns i våra tankar!


Tankarna går även till dig Sara som var med om samma skit för ett litet tag sedan.

Varför finns det så mycket våld i Hallsta?


Lycka till i livet och krya på er Emil och Sara!


STORA kramar från Kennys syster med familj!

Av Zandra & Björn Engvall - 4 juli 2009 22:35

Här är barnen med farmor Elly.

Tack för glass, melon och lek!

Vi älskar dig gammelfarmor! =)

Av Zandra & Björn Engvall - 4 juli 2009 22:34

Tack min älskade dotter för det fina violen!

Puss! =)

Av Zandra & Björn Engvall - 4 juli 2009 21:35

I dag har Niqole haft utegångsförbud.

Hon frågade igår om hon fick gå hem till Thea. Jag sa att hon kunde komma in då maten var färdig.

Ett tu tre så var hon borta. Jag ropade och letade. Hon hade gått till Thea iallafall.

Hon lovade mig ikväll att ALDRIG göra om det!

Tack för det! =)


I dag har Björn varit deppig. Hans barn fyller 7 år och han har inte fått gratta dom.

Qimberlie har varit ute med honom i trädgården. Hon ville ha ett par handskar på, man jag hade inga så små så hon fick ett par fingervantar. Hon blev nöjd med det. =)

Hon plockade en viol till mig. Tack gumman! =)

Hon var även med Björn till Ica.


Niqole och Michelle har pysslat och gjort pärlplattor.


Niqole har varit ledsen idag. Hon var inte bjuden på Cajsas och Samuels kalas. "Mamma jag bjöd ju dom, varför bjöd inte dom mig?" frågade hon. Jag vet inte gumman, svarade jag henne. "Dom fick ju inte komma på mitt, kanske fick dom inte bjuda oss. Tror du det mamma?" Jag vet inte varför gumman, svarade jag min dotter.

Hon var så ledsen så hon ringde sin pappa och frågade. Givetsiv hade han inget svar att ge henne. Dessutom lovade han att han skulle ringa flickorna ikväll, vilket han inte gjort. Jag är inte ett dugg förvånad. Han har inte ringt många gånger sen jag sa att han får ring också. Jag har inte råd att flickorna får ringa upp varje kväll efter att han skickat sms: "Ringer flickorna?" Tydligen blev det inte så viktigt då han själv måste betala! Tråkigt! =(

Flickorna var besvikna IGEN. Det är mycket snack och liten verkstad. Niqole väntar fortfarande på ett brev från hennes pappa. Hon skickade ett till honom förra hösten och han lovade att svara. Inget har kommit. Han säger att han har skrivit 2 som kommit bort i posten. Tror han på tomten med??!!!

Nej vad ska man svara sin dotter?! "Tror du att ni blir bjudna när inte äns deras pappa får fira dom?!" Eller?! Nej det går inte. Ibland kan man inte vara helt ärlig mot att barn, dom är för små, dom förstår inte. Men för det får man ALDRIG ljuga!

Björn frågade barnen igår om dom ville träffa honom på måndag och ha lite kalas här hemma. Det ville dom givetvis!

Det tog inte lång stund innan deras mamma hörde av sig och sa att dom inte fick. Hon sa att dom skulle på semester. Han frågade hur länge dom skulle vara borta och när han fick träffa barnen. Han fick till svar: " Det har inte du med att göra och det vet jag inte."

Efter lite smsande kom från henne som vanligt: "Jag orkar inte mer." Det skriver hon jämt. Sen sprider hon dynga med att Björn skickar "dumma/fula" sms till henne. Är det fula sms? Att man vill träffa sina barn?!

Hon sa att han fick komma dit på barnkalaset om han ville gratta dom. Vilket han inte vågar med tanke på vad vi fick gå egenom den 2 april i år. Falsk anmälan om misshandel, lögner, falska vittnes mål av hennes mor samt man (mina barns pappa) och rättegång, givetvis genomskådades det och Björn fick den dom som var rätt FRI KÄND!

Hon tillagde också att barnen bara var ute efter presenterna. Det är en lögn till!

När sanningen väl kom fram från en annan person så skulle dom inte på semester, dom ska vara hemma och bygga altan för han skulle hjälpa dom! Ännu en lögn!

Barnens 6 års kalas fick Björn fira på dagis i en timme. RÄTT?!

För alla er som inte vet sanning så SKITER INTE Björn i sina barn som det sägs. Han har kämpat VARJE dag i nästan 2 år för att få träffa sin barn. Dom har gemensamvårdand vilket betyder att han har rätt till att få träffa sina barn. Det hon gör är fel. Hon får inte enligt sveriges rikes lag förbjuda honom att träffa sina barn. Det kallas umgänges sabotage. Hon har INTE ägande rätt eller ensamrätt på barnen.

För att par veckor sedan frågade Björn om han fick träffa barnen. Det fick han givetvis inte, dom jobbade, hade inte tid. Det är inte en godtagbar "ursäkt" ur lagens ögon för att en pappa inte ska kunna träffa barnen. Hon sa även att dom skulle ta det under semestern, och hon "önskade" att umgänget kunde öka. Det ska låta så j*vla bra utåt. Det är semester nu och då har dom planer och vet inte hur länge dom blir borta. Det är också olagligt att ta barnen och sticka väg längre stunder utan att pappan kan träffa barnen. HELA förra sommaren gjorde hon lika. Dom gömde sig i husvagnen i skogen någonstans. Sen har hon mage att säga att Björn kränker henne. Det är han som jämt får höra "Du är ju dum på riktigt." Och liknade. Är inte det kränkning?

Men jag tror att rättvisan segrar. En dag blir barnen stora och vad händer då? När dom får reda på att pappa har gjort allt för att få träffa dom och mamma gör allt för att förbjuda. Till och med tar till falska anmälningar. Min mamma skulle inte vara värd vatten, vill jag lova! Tänk på att man äger inte sina barn, man har dom bara till låns. Det dom får i barndomen av dig, får du som förälder tillbaka i deras vuxna ålder. Var inte ett svin, var inte ego. Du skadar inte pappan genom detta beteende, du skadar barnen och dig själv.

Snälla tänk på barnen, VAR INTE ETT SVIN!

SNÄLLA DU FÖRSTÖR INTE DINA BARN OCH DERAS LIV!

Niqole har frågat Björn flera gånger: "om du och mamma inte blir kära mer. Får vi komma och hälsa på dig och sova hos dig?"

Björn svara: "Självklart, men det kommer inte hända."


Jag har lovat mig själv, Björn och våran Quentin, att OOOMMMM (vilket inte finns i våran värld och våra tankar) men OM vi skulle gå skilda vägar så kommer vi göra det snyggt. Inge bråk, inte tömma hela bohaget, inte svina. Vi kommer BÅDA finnas för vår son TILLSAMMANS. Då lär sig ett barn kärlek och respekt. Jag kommer heller aldrig ta ifrån honom sin farmor, farfar, fastrar, farbröder eller kusiner. Men vi kommer som sagt ALDRIG gå skilda vägar!


Tillbaka till dagen.


Vi åt potatis, köttbullar, brunsås, gurka och lingon. Mmmm...

Efter det kom farmor Elly. Hon hade med sig glass och melon. Dom lekt och barnen ÄLSKAR henne. Tack för besöket Elly! =)


Trawiz har inte ätit en bit idag. När jag skulle byta på honom efter maten kände jag att han var glödhet. Han hade 39.9*s feber. Han ville inte dricka heller. Han fick alvedon och febern gick ner till 39.2*

Jag ringde till hälso- och sjukvårds-upplysningen och dom gav mig rådet att ge honom en till dos vid 21 tiden, samt att jag var tvungen att TVINGA i honom vätska. Han fick saft och satt med Björn i soffan. Sen fick han en flaska vällning när han skulle sova. Innan alvedonen kl.21 hade han 38.7* så det går åt rätt håll.


Nu spelar Björn och Pierre gura. Ska snart vara trevlig och göra dom sällskap.


Vill bara passa på att säga: Jag vill hylla min bror och hans förra sambo som gick i från varandra på ett fint sätt. Har barnen lika mycket. Hjälper varandra och finns jämt för barnen. Tack Uffe och Jaana för det! Fidelie och Liam kommer inte ta skada av eran separation!


En en gång: GRATTIS älskade Cajsa och Samuel. Hoppas ni haft en underbar dag. Vi tänker på er, saknar er och sist men inte minst, VI ÄLSKAR ER!

Vi tänker på er VARJE dag, saknar er VARJE dag, bäddar era sängar VARJE dag, byter era handdukar på lilla toan VARJE gång jag byter våra, eran tandborstar finns kvar, sängar, pyssel/leksaker.

Eran lillebror saknar er. Pappa gråter efter er VARJE natt. Ni har världen bästa pappa som gör allt för er, GLÖM ALDRIG DET!

Jag och pappa kommer alltid finnas här för er om ni behöver oss!

Puss små trollungar!


Dom små trollen hade barnkalas idag mellan 11 och 13. Vad hade det gjort om deras pappa hade fått haft dom och firat deras dag mellan ex 14 och 17, istället för att ytterligare en dag åka in på power meet?!

Är det rätt?! Är det egoism?! Är det svineri?! Avgör själv!


Kram

Presentation

Omröstning

Vad tycker ni om KBT och belöningsystem?
 Gillar det inte.
 Det är bra.
 Vet inte vad det är.
 Bättre att ge beröm och tillsägningar och sporadiska belöningar.
 Tror inte det är bra i längden. Barnen kommer kräva mer och mer ju äldre dom blir för att göra saker
 Kanske funkar för vissa men jag kommer inte köra det på mina barn.
 Det är den bästa uppfostringsmetod som finns.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards